Hvilke frø sår man når?

Det er ikke alltid like lett å vite når på året man bør så frø for å få grønnsakene samme året. Så i dette innlegget tenkte jeg å fortelle dere om nettopp det. For ikke alle ønsker å kjøpe frøposer. Jeg har jo brukt frøene jeg har funnet i vanlige grønnsaker fra butikken. Og når man har fått grønnsaker på de plantene så kan man jo bruke de frøene til neste år. Så her er en liten guide for når på året man bør så hvilke frø.

Tomater bør helst sås før slutten av mars/starten av april. Siden tomatplanter trenger mye lys så er det ingen vits å så dem for tidlig, men du vil  ikke så dem for sent for da får du ikke tomater.

bildet er flere år gammelt

Paprika og chili krever veldig mye tid så det kan være lurt å starte med å plante dem på høsten for å få paprika til neste år igjen. Du kan også begynne tidlig på året (januar-mars), men da må du huske å ha det varmt og lyst for at frøene skal spire og plantene vokse nok. Når det kommer til å så slike frø tidlig på året så er det mange som bruker varmelampe og ekstra lys for at plantene skal trives. Jeg derimot valgte å dyrke frøene i fjor for å (forhåpentligvis) få grønnsaker i år.

Salat kan man så i løpet av hele sesongen. Enten du ønsker å gjøre det om våren eller høsten så vil du få god salat. Dette er vel en av de enkleste tingene man kan så også smaker hjemmedyrket mye bedre enn kjøpt.

Som dere ser så er det stor forskjell på dem. De krever forskjellig temperatur, lys og stell for å spire. Så her gjelder det å vite hva man driver med hvis man ønsker å få grønnsaker ut av det. Derfor er det så utrolig viktig å lese seg opp eller i det minste sjekke frøposen for informasjon før man starter. For hvis man ikke er som meg (bruker frø fra grønnsakene) og heller kjøper frøposer så står det veldig godt beskrevet på posene når man skal så de forskjellige frøene og hvordan de skal sås. Noen frø skal dypt ned i jorden, mens andre skal kun ha et tynt lag med jord over seg. Så hvis du ønsker å lykkes så les nøye på pakningen (hvis du kjøper frøene).

Ønsker du flere tips og råd kan du følge bbloggen på facebook HER. Du kan også se alle tidligere innlegg.

2 kommentarer
  1. Hvis grønnsakene er avlet fra genmodifiserte planter,kan man vel bare glemme å ta frø av dem?

   1. Jeg har hvertfall ikke hatt noe problem med de frøene jeg har tatt fra grønnsakene jeg har kjøpt i butikken. Gjort det flere ganger og det smaker godt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg