Hjemmelaget grov pizza- oppskrift

Etter å ha satt inn all den rene oppvasken så var det på tide å lage litt middag. I dag ble det pizza med grov bunn. Jeg har virkelig begynt å like grov bunn mer enn vanlig. Man trenger ikke spise like mye for å bli mett og man holder seg mett mye lengre når man lager grov pizzabunn. Definnetivt noe jeg kommer til å bruke fremover.

Forrige gang jeg prøvde ut grov pizzabunn så var det til mozarella, tomat og pesto. I dag tok jeg en litt annen topping. Jeg brukte kyllingfilet, tomat, pesto, ananas og norvegia. Det smakte så utrolig godt så jeg deler gjerne oppskriften med dere en gang til.

Dette blir 2 tynne pizzaer eller 1 tykk i langpanne

Du trenger:

1 pk gjær

3dl lunket vann

1dl olje (oliven/raps)

1ts salt

5 dl hvetemel

4 dl samalt hvete fin

1 dl sammalt rugmel grovmalt

Slik gjør du:

Ha gjær og vann i en bolle.

Tilsett mesteparten av melet + salt.

Bland til en det blir en fast deig. (Jeg gjør dette med en sleiv)

La den hvile i 5 minutter før du dytter den utover i en form eller på et stekebrett.

Ha på det du ønsker av tilbehør. Denne pizzaen brukte jeg som sagt kyllingfilet, tomat, ananas, pesto og norvegia.

Stekes på 200°c midt i ovnen på over og undervarme i ca. 15 minutter.

Håper det smaker!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg