Gro-Helen Tørum sin bok

Det tok meg en stund å få lest boka, men jeg brukt mye tid på lørdag til å få den lest. Nå sitter jeg igjen med så mange tanker som jeg har lyst til å dele med dere. For dette er en bok jeg virkelig kan anbefale. Det er en reise fra hennes barndom og frem til nå. Med mange spennende, triste, gode og flotte historier har hun og mange andre klart å fortelle en helt fantastisk historie om en veldig flott dame som har jobbet hardt og aldri gitt opp. Det er utrolig bra gjort av Gro-Helen å være så åpen og ærlig om hvordan det er å være henne. En historie om hvordan reisen hennes har vært og hvordan det er å være en sjaman.

Den reisen Gro-Helen har vært på har tatt mange år og det er helt utrolig hvor sterk hun er som har kommet så langt. Hun har oppnådd så utrolig mye ved å jobbe med seg selv. Den reisen hun forteller om kan umulig ha vært lett. Jeg kan jo ikke si at jeg kjenner meg igjen i noe av det hun forteller om sin reise inn i seg selv og alt sånt, men det er allikevel et par ting som virkelig treffer meg.

hva vil du få ut av dagen og hva skal du bruke energien din på? Når jeg leste det så var det som om jeg leste ut av hodet mitt. Dette er nøyaktig det jeg spørr meg selv hver morgen. Kanskje ikke hver morgen, men vel ofte hvertfall. Det er tankene til et menneske med begrenset energi og en kropp som ikke fungerer som den skal. Gro-Helen forteller om hvordan det er for henne å ha ME, så det er jo egentlig ikke rart at hun skriver dette. Det er allikevel en bra tanke å ha uansett om du har ME, fibromyalgi eller noe annet som gir deg begrenset med energi i hverdagen, men også hvis du ikke har det. Hva vil du få ut av dagen er en fin måte å lage en plan på hvordan du vil dagen skal gå. Få mest mulig ut av den tiden du har her på jorda. Ha en plan på en fornuftig og bra dag. Hva skal du bruke energien din på er en fin måte tenke. Kanskje du skal unngå alt som tapper deg for energi på en negativ måte. Bruke energien din på noe bra og viktig. Kanskje det vil være lurt å tenke sånn hver morgen og leve livet fult ut.

Hvis vi skal lete etter feil, må vi ikke bruke kikkert, men speil. Denne syns jeg også var veldig bra. Det å lete etter feil hos andre vil ikke hjelpe noe, men å lete etter feil i seg selv og få muligheten til å bli en bedre person er virkelig verdt bryet. Kanskje neste gang du finner feil hos andre eller vil finne de feilene så snur du det speilet mot deg selv og jobber med dine egne feil og mangler i deg selv. Hva kan du gjøre for å bli en bedre person?

Så er det en ting til jeg bare må skrive og det er når hun forteller om tankens kraft. Det at man kan tenke seg bedre og føle seg bedre om man snur det negative til det positive. Det er nøyaktig det jeg har gjort og det var før jeg begynte å lese om det i boka til Gro-Helen. For meg var det veldig fint å se at jeg ikke er den eneste som føler at det å tenke positivt hjelper på så mye. Mye av det som er skrivd i denne boka om slike ting kan jeg kjenne meg igjen i på grunn av psyken og fibromyalgien.

Denne boken gav meg så mye mer enn jeg hadde trodd. Da jeg kjøpte den så trodde jeg det skulle være noe helt annet. Jeg trodde hun hadde sett spøkelser som liten osv. Ja, fantasien løp løpsk da jeg først fikk se boka på nettet og når jeg hadde kjøpt den. Det viste seg å være så mye mer og den gav meg så utrolig mye mer enn jeg kunne forestilt meg. Dette er faktisk den beste boka jeg har lest og jeg er veldig glad for at jeg kjøpte den. Det var som om jeg var med på reisene og noen ganger kom det til og med tårer da jeg leste.

Om du vil lese om ei tøff, rå, modig og flott dame som har vært igjennom mye og som hele tiden jobbet hardt med seg selv så anbefaler jeg å lese denne boken. Du kan syns noen ting er rare og vanskelig å tro på, men jeg tror allikevel det er en reise du har lyst til å være med på.

Da blir det ikke mer lesing før jeg sitter på toget til Bergen. Nå er det ikke lenge igjen. Denne gangen valgte jeg Lena Ranehag sin bok. Det blir veldig spennende å se hvordan type bok det er. Og når jeg er ferdig så vil det komme et innlegg om den også. Har du noen spørsmål om boka jeg nettopp har fortalt om så er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan. Eller så er det bare å følge med på bloggen for flere bøker og mye annet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg