Gresskarfrø rundstykker

Har du noen gang prøvd å bake med gresskarfrø? Det er så utrolig godt. Det gir en veldig unik smak til bakevarer. Jeg anbefaler virkelig å prøve det. Så her får dere en veldig god oppskrift for dere som er nysgjerrige på hvordan det smaker eller bare leter etter en god oppskrift på nydelige rundstykker.

Du trenger:

1pk gjær

4dl lunkent vann

2ts salt

2ts cummin

½ss honning (du kan bruke sirup)

150g rugmel

2ss olivenolje

2½dl gresskarfrø

300g hvetemel

Slik gjør du:

Rør ut gjær i lunkent vann (spiller ingen rolle om det er fersk eller tørr gjær).

Ha i salt, cummin, honning, rugmel, olje og grovhakkede gresskarfrø.

Tilsett hvetemel og elt deigen til den er smidig.

Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter eller la den heve 1t på benken. Begge deler fungerer. Om du har den i kjøleskapet skal den stå 30 minutter på benken etterpå.

Del deigen i like store biter. Her kommer det helt an på deig, hvor store rundstykker du vil ha. Så legger du dem bare til heving I 30-45 minutter.

Denne deigen passer også perfekt til å lage baguetter. Da deler du deigen i 3 og former dem til lange pølser. La dem heve 30-60 minutter.

Pensle med vann og stek midt i ovnen på 225°c i ca. 15 minutter. (Baguetter stekes i ca. 20 minutter)

Avkjøl på rist. Disse kan også fryses om du ønsker det, men er selvfølgelig best ferske.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg