Gjenbruk av syltetøyboks

Okay, la meg forklare litt om hvorfor jeg har blomsterpotter av syltetøybokser i første omgang. I fjor sådde jeg noen frø i disse boksene, men jeg syntes de var så stygge å se på så jeg tenkte at jeg kunne style dem litt. De er ganske kjekke å ha til å så frø i, men man vil jo gjerne ha noe som faktisk ser pent ut også. Dessuten kaster vi alt for mye plast og det er ikke bra for miljøet. Jeg liker derfor å finne på ting jeg kan bruke dem til. Det er ikke så ofte at jeg får slike bokser for vi spiser ikke så mye syltetøy, men jeg har 2 nå og de ville jeg bruke til grønnsakplanter. Så jeg gjorde de så fine jeg kunne uten å bruke alt for mye tid på det. Det er jo bare til å så i, tross alt. Jeg tok derfor litt maling og et naglebånd og slik ble altså resultatet.

De er ganske enkle, men samtidig fine. Mye bedre enn de First Price syltetøyboksene som jeg startet med. Nå kan dem faktisk stå i stua og pynte opp. Det syns jeg var en ganske god idé så jeg ville dele det med dere. Har man lite penger så kan man jo faktisk komme langt med gjenbruk. Jeg kunne så klart ha pyntet dem enda mer, men jeg har så mye annen pynt som tar mye fokus så jeg hadde lyst på noe helt enkelt til plantene mine sånn at det er noe som ikke er fult så skrikende. Og det ble faktisk helt perfekt der jeg skal ha dem, men det får dere ikke så før jeg har blitt helt ferdig med å så frøene. Jeg kan hvertfall si såpass at jeg ble veldig fornøyd da jeg satt dem opp der de skal stå. Nå er det bare å vente på dagen jeg skal så frøene sånn at dere også kan få se det.

Det er egentlig ikke så veldig mye å fortelle om hvordan jeg gjorde det, men jeg kan jo si det kjapt nå til slutt. Først må man jo vaske boksene sånn at dem er rene inni. Så malte jeg med akrylmaling, men ikke med pensel for det pleier å bli så stygt. I stedenfor brukte jeg en svamp (sånn på pinne) og dyttet malingen på til det var maling overalt der jeg ville ha det. Så limte jeg på naglebåndet med universallim. Disse pottene skal ikke stå direkte i solen så det går forhåpentligvis greit med dem, men om du skal ha dem i vinduskarmen så vil jeg anbefale på det sterkeste å gå over med klarlakk. Da kan du jo også bruke lakk i stedenfor maling om du ønsker det. Også er det bare å så frø eller sette planter oppi.

Dette er jo noe man kan gjøre med alle mulige plastemballasjer. Enten du vil bruke det som blomsterpotte eller kanskje noe helt annet så er jo disse plastboksene helt perfekte å bruke. Kanskje du vil ha fargeblyanter oppi eller sminkekoster. Ja, de har utrolig mange bruksområder om man bare bruker fantasien. Så neste gang du har en tom plastboks, ikke kast den. Lag heller noe nyttig.

Følg bloggen på facebook HER for flere tips og mye annet spennende.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg