Gammel stearin blir nytt lys

Pleier du å kaste de restene av kubbelys og duftlys som ikke lengre vil brenne? Det finnes faktisk en måte du kan bruke denne stearinen om igjen. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe inn nye veker. De kan du få kjøpt i hobbybutikker som f.eks Panduro.

Jeg hadde noen duftlys fra i fjor jul som hadde en god del igjen i den største krukka. Så da tok jeg ut det lille som var av stearin i den lille, smeltet stearinen fra den store og helte da oppi den lille. Hvordan jeg gjorde dette skal jeg selvfølgelig gå mer inn på fordi det er jo et par ting man må huske på. Så hvis du vil vite mer er det bare å følge med.

Over her ser dere altså hvordan det ble til slutt. Det ser jo rett og slett ut som det er helt nytt. Så dette tipset måtte jeg bare dele videre med dere. Her kommer fremgangsmåten til hvordan du selv kan bruke stearinstumper og lage nye lys.

Jeg hadde allerede glass til disse så jeg smeltet det bare oppi dem, men om du skal smelte om kubbelys så trenger du en glassbolle eller noe som tåler varme. Del opp lyset og få ut restene av veken. Ha vann oppi en liten kjele og sett bollen oppi vannet med stearinen. Pass på at det ikke kommer noe vann oppi bollen. Og så er det bare å vente til det har smeltet helt.

Dypp gjerne den nye veken du skal bruke oppi stearinen og sett den i bunnen av en krukke/glass. Husk at det må også tåle varme. Hell den smeltede stearinen oppi krukken/glasset og støtt opp veken slik at den ikke lener seg til siden.

Her ser dere stegene i bilder:

Enkelt å gjøre og veldig gøy å kunne bruke restene av lys som ikke vil brenne. Jeg likte virkelig disse duftlysene så det at jeg kom på dette gjorde meg veldig glad. Nå har jeg faktisk et julelys jeg kan tenne i desember. Dette skal jeg absolutt huske til neste gang jeg har kubbelys eller duftlys igjen som ikke vil brenne. Og da har jeg faktisk 2 krukker til som venter på å bli brukt. For jeg kjøpte et stor sett med duftlys i fjor og jeg hadde ikke hjerte til å kaste krukkene. Takk og lov!

Har du gjort dette før? Eller kanskje det var noe du fikk lyst til å gjøre i fremtiden. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. Det ar en fin ide. Bruker sjelden levende lys men kos er det når jeg bruker det. Har noen lys som bare ligger men te-lys er velig pent og skaper fin stemning. Ha en fin dag.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg