Fra frø til spirer

Selvom snøen nå har kommet for fult og jeg har brukt flere timer ute på å kaste snøen vekk så tenker jeg allikevel mer på våren. Det å kunne begynne å så inne gjør at vinteren ikke føles like ille. Jeg kan se de små frøene spire og det er veldig spennende å se om alt vil overleve frem til våren. Agurkfrøene har ikke begynt å spire ennå, men det har mye av de andre frøene og nå er det mye liv i de små pottene her inne. Jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på hvor mye godt vi får av grønnsaker til sommeren. Planen er å fylle begge drivhusene, i tillegg til verandaen og litt rundt i hagen. Siden vi har så mye frø så trenger vi kanskje ikke å kjøpe noe særlig planter. Det eneste jeg vet vi må kjøpe er urter til urtehagen og de koster ikke så mye i butikken. I tillegg blir det jo en del blomster. Jeg gleder meg til å se rosene vokse og blomstre. Jeg lurer på om det blir masse blomster på de i år. Vi får vel bare smøre oss med tålmodighet og vente å se. Nå skal jeg hvertfall vise dere hvordan det går med alle de små spirene.

Over her ser dere tomatplantene som vokser og vokser. Disse er veldig enkle å få til å vokse, men jeg har prøvd en gang å flytte dem når de var på denne størrelsen og det likte dem ikke. Så disse skal få lov til å stå sammen forløpig. Det ser ut som de trives godt sammen så det er ingen vits i å flytte på dem. Når jeg skulle så frøene så drysset jeg bare noen rundt og fylte på litt mer jord over frøene.

Over her har vi paprikaplanter. Paprikafrø er heller ikke vanskelig å få til å spire, men de trenger mye varme og lys så jeg har satt de oppe på benken rett ved varmeovnen. Der får dem også mye lys fra det stor vinduet i stua. Paprikaplanter krever en del kunnskap om man skal begynne så tidlig som jeg har gjort, men så lenge du gir dem varme og lys så vil du få et bra resultat. De kan stå ute på verandaen så fort det er varmt ute. De trives i solveggen og du vil få et flott resultat så lenge du passer på å gi dem godt med vann.

Over her ser dere små chiliplanter. Gubben tok bare de små chiliene fra chiliplanten vi kjøpte i fjord og la frøene i jord. Nå er det 8 små spirer. Det blir veldig spennende å se om de kommer til å holde seg igjennom vinteren. Det er veldig kaldt i huset, men de står rett ved ovnen så jeg håper det går bra! Vi har aldri prøvd å så chilifrø før og derfor er jo det ekstra spennende nå som vi har fått små spirer. Disse plantene er jo ikke vant til kulde så vis vi klarer å holde liv i dem frem til varmen er her så blir jeg veldig glad!

Over her ser dere jalapenoplanter. Disse har vokst litt siden sist og det er veldig moro å se at de trives til tross for kulda som virkelig tar knekken på meg. Jeg er ingen stor fan av snø, kulde og måtte kle på meg en diger jakke for å ikke fryse. Heldigvis holder plantene ut forløpig og det gjør jo hverdagen litt bedre for meg. Fra våren til høsten så sliter jeg ikke med depresjon, men så fort vinteren kommer så blir alt så mørkt og trist. Så derfor er det godt å kunne ha planter rundt meg så ikke alt blir bare mørkt og trist. Når jeg ser at jalapenoen faktisk klarer seg igjennom vinteren og vokser til så ser jeg også håp. Jeg ser et håp om at vinteren går ann å leve med og at det faktisk går ann å holde på med det jeg elsker.

Hadde det ikke vært for plantene rundt meg så ville nok denne vinteren tatt knekken på humøret, men nå har jeg det faktisk mye bedre. Desember var en tung måned, men nå som jeg kan holde på med alt dette og forberede meg til en fantastisk vår og sommer så er det ikke lengre noe som kan gjøre meg deppa. Jeg har virkelig funnet den ene tingen i livet som gjør livet mitt komplett (i tillegg til gubben og bikkja). Jeg har hatt mange favorittfarger, men jeg tror faktisk grønn er min nye favoritt. For det er nettopp disse grønne plantene som har gitt meg glede når alt har vært mørkt. Det er litt rart å tenke på at plantene er det som har reddet meg fra alt sammen, men når jeg tenker tilbake så er det kanskje ikke så rart allikevel. Når jeg var yngre var det alltid skogen jeg fant trøst. Jeg har alltid vært i ett med

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg