For deg med angst

Det har vært så godt å bare nyte denne dagen. Forhåpentligvis er jeg skikkelig klar for morgendagen og får gjort alt jeg skal da. Også reiser vi allerede på fredag. Jeg har sommerfugler I magen, men jeg er også veldig spent på hvordan det kommer til å bli fordi det er mange mennesker der, vi skal reise langt og jeg har jo angst. Forhåpentligvis vil det bli en helt fantastisk tur. Det er hvertfall mer sommerfugler i magen enn noe annet, så jeg tror dette skal gå bra. Og hvis dette går bra så vil også neste tur gå veldig bra. Vi har nemlig planlagt en liten tur i august også. Så derfor er jeg ekstra spent på hvordan denne turen kommer til å bli.

Noe som skal virke på dem med angst er jo å forestille seg at det går bra. Da ligger man på sofaen/i senga og tenker på turen og det man egentlig er redd for. Man tenker at man klarer det helt fint og at man ikke får panikk eller angstanfall. Dette er faktisk vanskeligere enn det høres ut. For når man har angst så tenker man jo på alle ting som kan gå galt og det er ganske mye. Så i stedenfor å fokusere på de tankene så skal man altså tenke at man klarer å være blant mye folk osv.

Ta en flytur f.eks da. Om du er veldig redd for å fly så skal du forestille deg at du venter på Gardermoen, går inn i flyet, setter deg ned i setet og at alt går bra frem til flyet har landet. Dette krever jo mye mer enn en gang. Det er jo noe man må sette seg ned og jobbe med hver dag. Så det prøver jo jeg å få gjort hvertfall 1 gang om dagen. Også får vi se hvordan det går når jeg kommer meg på ferien. Jeg kommer til å snakke mer om dette på bloggen etter at jeg har vært på ferie, men jeg har brukt denne metoden til telefonangsten min også. Det har hjulpet meg masse.

Du må puste rolig og dypt hele veien. Kjenner du at angsten kommer og det knyter seg i magen så må du prøver å løse opp den knuten ved å fokusere på pusten. Fortell deg selv at det kommer til å gå bra. Til slutt vil du kjenne at det blir lettere for hver gang. For meg har dette hjulpet ganske mange ganger. Jeg gjør det spesielt i bilen når vi drar i butikken eller samboeren min kjører meg opp i skogen. Uten denne øvelsen så hadde jeg blitt sittende mye inne, for å si det sånn. Så hvis du sliter med angst så er denne øvelsen absolutt å anbefale.

Jeg syns det snakkes for lite om angst og hva man selv kan gjøre. Så det kommer jo av og til noen sånne tips fra meg i stunder som dette. For jeg syns jo det er så viktig å hjelpe andre i samme situasjon. Jeg vil så gjerne være der og reise alle opp og vise at det finnes et lys i enden av tunellen. Derfor håper jeg at dette lille tipset kan hjelpe andre med deres hverdag.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg