En ny oppskrift

I natt lagde jeg to ting, gulrotkake og fudge. Dere har fått oppskrift på gulrotkake og nå skal dere få oppskriften på fudge. Den er egentlig ganske lett å lage. Det eneste man må gjøre er å røre godt hele tiden.

Jeg og venninna mi har prøvd oss på fudge før, men det ble ikke så vellykket den gangen. Det kan ha vært en dårlig oppskrift og det kan ha vært at vi ikke gjorde det riktig. Den ville hvertfall ikke stivne når den stod i kjøleskapet. Men den jeg lagde nå ble veldig bra.

Oppskrift

130 gram smør
1 boks kondisert melk
2 ts sirup
2 klyper flaksalt
150 g brunt sukker
100 g hvit sjokolade

Smelt smør i en kjele. Tilsett kondisert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
Kok opp mens du fortsetter å røre hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker. La koke i 10 min mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Ta av platen og tilsett sjokoladen. Rør til alt er god blandet. Kle en 20x20cm form med bakepapir og hell fudgen over i formen. Sett i kjøleskapet i minimum 2-4t eller over natten til fudgen er stiv. Kutt i firkanter og server.

Disse er jo perfekte til helgkos. Man kan også putte dem i et norgesglass f.eks og gi bort i gave. De passer seg også veldig fint i en skål på bordet om man får gjester. Det er mange muligheter. De smaker også utrolig godt, men er veldig søte. Man skal være glad i søtsaker for å klare å spise mye av dette.

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve og lage?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg