En bra dag, tenk positivt!

Etter å ha tørket støv, ryddet og støvsugd så var det på tide å lage litt middag. Når jeg hadde gjort det så var jeg helt utslitt og orket ikke å gjøre noe mer etter middag, men det går helt fint. I dag har jeg fått gjort masse og jeg er faktisk veldig fornøyd med dagens innsats. At jeg endelig har fått ryddet de 2 siste hyllene i tvbenken og fått bøkene inn dit er jo helt fantastisk. I tillegg da fått ryddet gulvet i stua og støvsugd oppå det gjør meg veldig glad. Jeg kan med andre ord legge meg i kveld med et stort smil om munnen for dagens innsats er bedre enn på veldig lenge.

Vi har nå et nesten rent bad, nesten ryddig stue og mye mindre oppvask. Det beste av alt er at det ikke er masse støv rundt. Er det noe jeg hater mer enn rot så er det støv. Heldigvis er jeg kvitt det i stua. Jeg har til og med tørket støv i glasskapet.

Når man sliter med kroppen slik jeg gjør så er det veldig lett å tenke på alt man ikke får gjort og da trykker man seg selv ned. Derfor har jeg lært å sette pris på alt jeg har gjort og prøver å være fornøyd med alt som er gjort. I stedenfor å krysse av på en liste, skriv heller opp det som er gjort. Da har du en liste du kan se på med stolthet i stedenfor en som minner deg på alt du ikke har gjort. Husk alltid å se lyst på ting i stedenfor å gjemme deg i mørket.

Er det noe jeg har lært av dette året så er det å finne alt det positive som kan dra deg opp fra det hullet du selv har gravd. Skaff deg selv en notatblokk og skriv ned det du har fått gjort i løpet av dagen. Hva har du gjort i dag som ikke har involvert å sitte/ligge på sofaen? Her er noen av tingene du burde være takknemlig over at du har klart i løpet av dagen:

– tatt en dusj

– tatt ut av oppvaskmaskinen

– ryddet/vasket kjøkkenbenken

– hentet posten

– gått ut med søpla

– ryddet stuebordet

– vannet plantene

– lagd middag

– satt på en klesvask/hengt opp klesvask

Du kunne latt være å gjøre det og bare ligge hele dagen på sofaen, men du reiste deg opp og gjorde noe ut av dagen. Selvom det “bare” var én av punktene sp burde du være stolt av deg selv. Gi deg selv en klapp på skulderen fordi du fortjener det!

Så skaff deg en notatbok og skriv alt det positive som har skjedd. Hva har du gjort ut av dagen i dag? Hva var det beste med denne dagen? Hvordan følte du deg? Hva fikk deg i godt humør i dag? Hva har du lært fra dagen i dag? Uansett hvilke spørsmål du svarer på så er en positiv dagbok en veldig fin måte å komme seg til et bedre sted i livet på. Jeg er så heldig at jeg får bruke bloggen min på nettopp det, men jeg har faktisk vurdert å kjøpe meg en dagbok i tillegg, bare for å skrive alle mine positive opplevelser og tanker i den.

Følg gjerne bloggen på facebook HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg