Det er på tide å gjøre noe

I dag hadde jeg lyst til å starte dagen med en gåtur. Det var litt kjøligere i dag, men så gikk jeg også mye tidligere. Uansett var det en veldig fin start på dagen og jeg håper at jeg kan komme meg ut hver dag, men det får vi nesten se på. Alt kommer egentlig an på været. Det er nydelig vær nå med sol og blå himmel, men det kan plutselig snu før vi vet ordet av det. Så da er det bare å nyte det fine været mens man kan.

Nå som jeg er tilbake fra turen og har slappe av en stund så tenkte jeg å starte med oppvask igjen. For de siste dagene har jeg virkelig kjempet mot sukkersuget. Så jeg prøver å finne på noe når det er som verst. Plutselig er det borte fordi det er noe som gjerne kommer når jeg kjeder meg eller sitter og ser på TV. Derfor skal jeg prøve å ikke la meg friste, selvom det var like før jeg sprakk i går. Jeg vet jeg har et problem når det kommer til sukker så jeg prøver å jobbe med det.

Bildet er fra turen i dag.

Jeg har slitt utrolig mye med sukkeravhengighet de siste årene så jeg prøver å få kontrollen tilbake. Dette har ingenting med vekten eller utseendet mitt å gjøre. Det er bare det at kroppen min har ikke godt av all sukkeret og jeg føler meg alltid så ille etter å ha spist godteri fordi jeg vet at jeg ikke klarer å stoppe. For meg er det veldig vanskelig å fortelle dette, men jeg følte at jeg bare måtte få det ut. Ofte har jeg prøvd å gjøre om på det, men enten er det brus, kake eller godteri som har ødelagt meg og det er ikke slik jeg ønsker å leve. Så jeg startet å spise sunt og jeg har blitt ganske flink til det. I tillegg har jeg kuttet ned på brus. Så det som gjenstår nå er å ta avstand til godteri og etterhvert prøve å få et bedre forhold til godteri og kaker. 1 gang i uken skader jo ikke, men når det blir annenhver dag så vet man at man har mistet kontrollen. Det er her jeg setter en strek. Derfor blir dagene fremover et mareritt, men det er nødvendig. Jeg kan ikke lengre leve sånn som jeg har gjort de siste årene.

For meg er dette et mye vanskeligere tema enn depresjonen og selvmordstankene. Jeg kan leve med og holde det i sjakk, men sukkeravhengigheten føles mye verre. Man tar en sjokolade fordi man har en dårlig dag eller drikker brus fordi man er utslitt. Så sitter man og ser på film og vil ha potetgull. Det er alltid en grunn til å spise godteri og den tanken gjør meg kvalm. Derfor vil jeg prøve å bli kvitt denne avhengigheten. Så jeg prøver en gang til, med mye viljestyrke og motivasjon. Kan jeg klare det? Jeg har jo klart å slutte og snuse.

Om du vil følge med på hvordan det går så tenkte jeg at jeg kunne ta en oppdatering hver lørdag. I dag blir siste gang jeg spiser godteri. Etter det så skal jeg prøve å holde meg unna så lenge jeg klarer. Hvis jeg trenger godteri så skal jeg ikke spise det. Så får vi se om jeg klarer å bli kvitt denne ekstreme avhengigheten som gjør meg gal. For det er virkelig ikke noe jeg har lyst til å leve med resten av livet. Hvordan jeg skal klare det vet jeg ikke, men om jeg kommer opp med noen tips og triks så kommer jeg til å dele det med dere.

Følg bloggen på facebook HER så går du ikke glipp av noe.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg