Cookies m/ sjokoladebiter oppskrift

Det er en veldig god cookies oppskrift jeg har lyst til å dele med dere. De smaker så utrolig godt. Selvfølgelig er de aller best når de kommer rett ut av ovnen. Når sjokoladen ennå er smeltet. Det er hvertfall da jeg syns de smaker best. Også er det jo veldig gøy å kunne ha en oppskrift der man kan eksperimentere og lage sin egen vri. Enten man vil ha kakao oppi så det blir sjokoladekjeks eller man vil bytte ut sjokoladebiter med nonstop, nøtter eller daim. Det er jo mange muligheter. Så her får dere er god oppskrift som dere kan eksperimentere med akkurat som dere vil. Bruk mørk sjokolade, hvit sjokolade, rosiner, nøtter eller hva du måtte ønske.

Ingredienser

Ca. 20-25 kaker

5 dl Regal Siktet Hvetemel

2,5  dl romtemperert smør

2,5 dl (totalt): sukker og brunt sukker (50/50)

2 romtempererte egg

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts salt

200 g god sjokolade i små biter (også godt med daimkuler eller Non Stop istedenfor sjokolade)

for å få noen sjokoladebiter til å syns på toppen så tok jeg bare 2 biter oppå den store klumpen med deig. Jeg syns det ser mye bedre ut når noen av sjokoladebitene faktisk syns, men det smaker jo godt uansett. 

Hvordan forberede oppskriften (15 minutter):

1. Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og bland videre til du har en jevn blanding.

2. Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og salt i en annen bolle. Hell melblandingen, litt om gangen, oppi smørblandingen. Bland godt sammen. Rør i sjokoladebitene sakte inn med en sleiv.

3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplate om gangen. La det være ca. 5 cm mellom deigklumpene.

4. Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys gyllenbrune, men ikke for gyllenbrune. Det er bedre at de stekes for kort enn for lenge, for de skal være litt seige.

5. Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på stekeplaten og legg dem deretter på en rist.

Så er det egentlig bare for meg å si kos deg masse! Og hvis du ønsker flere oppskrifter så kan du følge facebooksiden til bloggen HER. Da slipper du å gå glipp av oppskriftene, tips og mye mer når det kommer til baking og matlaging.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg