Chili og paprikaplanter

1 ½ måned uten meg har ikke bare vært greit for plantene. De trenger en del kjærlighet og pleie fremover, men det skal nok gå bra uansett. Hvertfall med de fleste. I dette innlegget skal dere få se hvordan chili og paprikaplantene har det.

Dragons Breath: Denne planta har det overraskende bra. Jeg var veldig skeptisk på om jeg skulle la denne få stå hjemme, men heldighvis gikk det greit denne gangen også. Og her begynner det å skje ting. Nå har den begynt å dele seg øverst og lagd flere grener. I tillegg har den fått knopper. Snart kan vi kanskje få se noen blomster og etterhvert får den forhåpentligvis chilier også. Dette blir veldig spennende.

Carolina Reaper: Her har det allerede begynt å komme blomster. Den har fått noen gule blader, men heldigvis ikke noen store skader, slik som forrige gang jeg var borte. Så nå er det bare å krysse fingrene for at den holder seg flott og snart kommer med noen chilier.

Basket of fire: Denne var, som dere ser helt tørr når jeg kom hjem. Mange gule blader og mange chilier som har tørket ut. Her blir det litt av en jobb, men jeg skal hvertfall gjøre mitt beste for at den skal bli bedre. Den har jo mange nye chilier også. Så jeg tror den vil bli helt fin igjen.

Napalese Bell: Litt tørre/gule blader og veldig tørr, men ingenting jeg ikke klarer å fikse. Utenom det så har den jo blitt utrolig flott. Her har vi ennå en plante som har begynt å lage nye grener. Den er tett og fin. Så dette kommer til å bli en flott plante.

Tabasco: Jeg syns denne ser litt pjuskete ut, men den har jo vokst ganske mye. Desverre har det begynt å vokse ugress i potta, som ikke har blitt fjernet. Så da fikk jeg litt av en jobb med det også. For den skal jo ikke ha masse ugress som stjeler næringen. Utenom det har den jo fått vokst mye og har flere grener, noe som gjør den tett og fin. Jeg gleder meg til å se hvordan denne utvikler seg videre.

Habanero Orange: Igjen er denne også litt pjusk og rar i bladene. Det har blitt noen gule blader og masse ugress i potta. Så her må det gjøres noe, for at planta skal få det bedre. Utenom det så har den jo fått grener som gjør planta tett og fin. Så denne blir nok veldig flott utover sommeren.

Habanero Limon: Ikke like mye som har skjedd her. Den har ikke vokst like mye som de andre, men jeg skal gi den masse pleie og få vekk de stygge bladene, ugresset og gi den vann. Så skal nok denne også komme seg.

Kayenne: Her får jeg masse chilier. Og denne har faktisk vært veldig flink å gi chilier igjennom hele vinteren også. Så her kan vi nok forvente mye mer fremover. Den har klart seg veldig bra og fokuserer nå 100% på å produsere chili. Det skal bli gøy å bruke dette i mat.

Sweet banana: Så gøy og spennende å se at denne også har begynt å produsere chilier. Nå er dem snart modne og kan brukes i matlaging. Også håper jeg selvfølgelig at det vil komme mange flere, for dette er en av de få jeg faktisk kan bruke til meg selv.

Padron: Her er det mye som skjer og det er gøy å se. Dette er vel den mirsomste planta, for den har blitt så stor og produserer masse chili hele tiden. Den har fått litt lite vann og pleie, men nå er jeg hjemme og skal passe godt på dem. Så da får dere nok se en helt annen plante i neste oppdatering. For den har blitt veldig pjusk. Ser ut som den har mistet masse blader.

Pinata: Her henger både nye og gamle chilier. Så her har jeg også litt a  en jobb foran meg. Egentlig har jeg plastbokser i fryseren, der jeg legger ned chilier. Dette har jo da ikke blitt gjort, mens jeg har vært borte. Så da får jeg ta bort alle som har blitt tørre. Nå skal det sies at det var mange chilier her jeg også kunne bruke. Faktisk har jeg allerede lagd en liten salsa til dama mi, til tacoen. Så dem blir brukt hvertfall.

Hvit Snackpaprika: Igjen får jeg se mye tørre blader/kvister på plantene mine. Veldig trist når jeg nettopp hadde fått den i gang og den faktisk var blitt veldig fin. Nå er det bare å prøve igjen. Så her blir det nok ikke så mye paprikaer i år. Jeg håper hvertfall jeg klarer å få løftet den opp og får en flott plante igjen. Men dette var veldig trist å se. Den hadde jo egentlig mange nye skudd/blader. Sånn er det når man setter bort jobben til noen andre.

Oransj Snackpaprika: Igjen har vi en som har mistet alle de nye skuddene sine. Egentlig skulle denne være full av blader nå, men tydeligvis har den ikke blitt tatt vare på. Så her kreves det mye tålmodighet og kjærlighet fremover. Heldigvis er den lille planta like fin.

Lilla Snackpaprika: Det ble litt av en jobb med plukking av ugress da jeg kom hjem. Her hadde det jo samlet seg mye ugress, som tar all næringen som planta skal ha. Så her har jo bladene blitt stygge og veksten har ikke blitt slik som den kunne blitt. Allikevel har den klart å produsere paprika og kommer med nye knopper. Så det er jo en del som skjer her allikevel. Jeg håper den blir ennå bedre nå som jeg er hjemme.

Lilla paprika: Veldig pjusk i bladene, mye ugress i potta og ikke veldig pen. Her kreves det litt ekstra kjærlighet. Forhåpentligvis blir den mye finere fremover. For jeg syns den er litt tynn i bladene. Den har begynt å få knopper, så den vil nok prøve å produsere pakrika, men jeg håper også at den vil vokse seg mye større.

Gul paprika: Her er det også mye ugress, men planta i seg selv er helt ok. Den har ekstremt mange blomster som jeg er veldig spent på om blir noe paprikaer ut av. Den ene har jo allerede begynt å vokse, så dette blir spennende. Det ville vært fint med litt høyde på planta, men forhåpentligvis vil det komme i løpet av sommeren. Vi får bare krysse fingrene for at plantene vokser seg store og fine. For det ville vært moro med noen store paprikaer i år.

Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold fremover. Ikke glem å sjekke ut storyen min, der jeg kommer med masse innhold hver dag. Har du gått glipp av noe, kan du finne det meste under høydepunkter på profilen min.

4 kommentarer
  1. Her er uansett mye spennende!
   Og jeg forstår at jeg har blitt lurt! heheheh det jeg trodde var paprika-plante hos meg – er vel da kanskje mest sannsynlig en tomatplante…. og jeg som trodde jeg “reddet” et paprika-frø – sukk…. men tomater blir det!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg