Brownie og annet godt

Ja, i dag kan man si at det var en berg og dalbanedag. Jeg stod opp og kjente at energien var veldig lav og den bare fortsatte å synke. Jeg klarte ikke gjøre noe. Jeg bare satt i stolen med et tomt blikk. Det var da samboeren min til slutt hentet madrassen inn i stua så jeg fikk lagt meg ned. Jeg sov og våknet om hverandre til klokka hadde blitt rundt 5 på ettermiddagen vis jeg ikke husker feil. Da hadde jeg energi igjen og bestemte meg derfor for lage brownie og middag. Samboeren min gikk å la seg etter et kakestykke og jeg satt meg ned i stolen for å se på en film på Netflix. Energien synker sakte, men sikkert. Det er akkurat som om man har en ballong med luft, men at det er et mikroskopisk hull i ballongen man ikke finner som luften går sakte ut av. Jeg er egentlig ganske fornøyd med dagen i dag fordi jeg fikk tatt litt oppvask etter å ha lagd kake. Nå tror jeg at jeg bare må legge meg ned og slappe av igjen. Kanskje sette på en Harry Potter film.

Over ser dere et før og etter bilde av brownien som jeg bakte i dag. Jeg har ikke fått smakt på den, men det er samme oppskrift som alltid så den er vel ikke noe annerledes enn de hundre andre jeg har lagd før. Jeg syns det er veldig gøy å lage kaker, men jeg spiser ikke så mye kake. Så jeg er glad jeg har funnet en mann som liker kake like mye som jeg liker å bake dem. Men i dag tror jeg at jeg skal unne meg et lite stykke.

Til middag ble det (som dere ser på bildet) en skål med kylling og pasta salat. Den inneholder salat, tomat, agurk, rødløk, paprika, grillet kylling og pasta med pesto. Dette er jo en veldig enkel og grei middag. Sunn er den også. Den kan jo også lages som frokost eller noe godt å spise på kvelden. Dessuten kan man putte hva man vil oppi en salat. Fetaost, ost og skinke, oliven, bacon, krutonger, raspede gulrøtter osv. Kun fantasien setter grenser. Eller vis man virkelig vil kose seg så kan man jo lage fruktsalat. Det er jo også utrolig godt og man kan jo ha så mye godt i en fruktsalat. Ananas, druer, epler, banan, pære, melon, jordbær, blåbær… Ja, du bestemmer helt selv hva du vil bruke.

Nå som man må sitte inne i karantene så er det jo begrenset hva man kan finne på, men noe jeg liker å gjøre er å holde på med mat og bakst på kjøkkenet. Og jeg har kjøpt inn litt for å få disse dagene til å gå fremover. Jeg har til å lage rosinboller for eksempel. Jeg har mange poser med gelé som jeg kan lage også. Noen til meg og noen uten sukker til samboeren min. For mye sukker på han gjør at urinsyregikten lager smerter i foten og det er noe vi absolutt ikke trenger, hvertfall ikke nå.  Eller så har vi fått kjøpt inn en del gryteretter som jeg gleder meg til å prøve ut. Bl.a chiligryte og italiensk gryte.

Jeg har kjøpt inn litt frukt som jeg liker å kose meg med om kvelden. Bananer, druer og melon ble det denne gangen. I går spiste vi melon så k dag blir det nok druer. Jeg syns druene går så fort i stykker. Med så mye sprøytemiddel skulle man tro de holdt litt lengre. Åja, mitt tips til dere som kjøper druer. Skyld dem under springen for så å legge dem i vann i minimum 30 minutter. Hell av vannet og skyld dem igjen. Da smaker dem så mye bedre fordi du har blitt kvitt mye sprøytemiddel.

Pleier du å skylde frukt og grønnsaker godt før du spiser dem?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg