Boller oppskrift

Jeg fikk lyst til å bake i dag og valgte derfor å lage boller. Det er jo noe alle liker. Og det beste jeg vet er varme, hjemmebakte boller. Mmmm… så derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Jeg har ikke prøvd den før nå, men jeg ble veldig fornøud. Og når jeg blir veldig fornøyd så deler jeg med andre sånn flere kan lage gode boller. Så her får dere en utrolig god oppskrift på boller.

5 dl melk

150 gram sukker

1 ts salt

150 gram Melange

1 kg siktet hvetemel

50 gram gjær

2 ts malt kardemomme

400 gram rosiner (valgfritt)

1 stk egg (til pensling)

1 ss melk (til pensling)

Slik gjør du

Varm melken til den er fingervarm (37°C).

Hell melken i bakebollen og ha i sukker, salt og romtemperert Melange i mindre terninger.

Tilsett mesteparten av melet. Hold noe igjen til utbaking og eltingen.

Smuldre gjær i blandingen og tilsett kardemomme.

Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca. 7 minutter. Elting for hånd krever ca. 20-25 minutter for samme resultat.

Hvis du ønsker å lage rosinboller, kan du drysse litt mel på rosinene og blande de inn i deigen til slutt.

Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.

Trill ut boller (ca. 25 stk.) og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. La bollene etterheve under et rent klede i 1 time eller til dobbel størrelse.

Forvarm ovnen til 200°C.

Rør sammen eggeplommen og melken, og pensle bollene før steking.

Stek bollene på 200°C i cirka 10 minutter til de har en fin og gyllen farge.

La bollene avkjøle på en rist.

Jeg valgte å ha rosiner i, men jeg vet det er en del folk som ikke liker rosiner. Da går det jo an å kutte det ut eller kanskje erstatte rosiner med sjokolade. Nå har dere hvertfall en oppskrift på boller. Jeg fikk 18 boller ut av denne oppskriften og de var også ganske grei størrelse på. Så ja, det kommer litt an på hvor store/små du lager.

Om du ønsker flere oppskrifter så kan du følge bloggen på facebook HER. Da går du ikke glipp av noen oppskrifter og du kan bla tilbake, se andre oppskrifter og alt annet jeg har publisert på bloggen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg