Avlyser nyttårsfeiringen

I går fortalte jeg dere om dette forferdelige leirraset som har vært og som ikke er over ennå. Jeg bor jo i Gjerdrum og er ca. 2 minutter (med bil) fra dette grusomme leirraset. Det har ikke påvirket oss noe særlig annet enn strømbruddet i går natt og at vi nå må koke vannet vi skal bruke, men det er jo bare barnemat i forhold til hva disse stakkars menneskene der nede nå har gått igjennom og går igjennom. Flere har mistet husene sine. Det er jo flere hus som har falt nedi dette store hullet og flere hus går ikke an å bo i. Mange hundre mennesker måtte evakueres. Ja, det er helt tragisk og grusomt. Jeg har ikke noe andre ord som beskriver hvor forferdelig dette er. Faktisk er jeg helt i sjokk over hvor ille dette ble. Det står en bil på kanten hvor noen unge gutter måtte bare fly ut av fordi veien foran dem begynte å kollapse. En bestefar måtte løpe ut med barnebarna sine fordi nabohuset sklei ned i hullet. Ja, det har rett og slett blitt et skikkelig mareritt.

Så jeg og samboeren min bestemte oss for å IKKE takke for året som har vært og feire året som kommer. Nei, det ville bare vært helt feil med tanke på alle som nå har mistet hjemmene sine osv. Så i dag blir det en helt vanlig dag og det er helt greit for meg for dette året har jo ikke vært normalt for fem øre. Hvorfor skulle det ende normalt? Jeg vil heller tenke på alle de som er rammet av denne forferdelige katastrofen og håpe/ønske at alle blir funnet i live. Det er alt jeg nå ønsker for nyttårsaften. Finn alle disse menneskene, stopp nyttårsfeiringen og bare finn disse menneskene.

Ta godt vare på hverandre for man vet virkelig ikke hva som vil skje i morgen. Ta den telefonen til dem du er glad i eller skriv en hyggelig melding. Fortell dem i dag at du er glad i dem for i morgen kan det være for sent. 2020 har virkelig vist meg hvor ille verden kan være, men også hvor fantastiske mennesker kan være mot de dem ikke kjenner. Vi har sett mennesker bry seg og hjelpe, men også se mennesker som kun bryr seg om seg selv. Det er der ute, alt sammen. Naturkatastrofer, selvmord, kjærlighet, empati og omsorg. Det er våres valg hva vi ønsker å ta med oss videre inn i 2021, men det er jo så klart vanskelig å legge alt dette bak seg. Derfor vil jeg fortelle dere hvordan jeg skal huske 2020.

Først vil jeg tenke på alle de flotte minnene og ta dem med meg, alle menneskene jeg er glad i og alle de menneskene jeg har gledet i året som har gått. Jeg vil ta med meg alle mine observasjoner av fremmede som hjelper og gleder andre. Som alle julekortene og gavene jeg fikk fra de jeg ikke kjenner, alle menneskene som takket for kort i posten og alle menneskene som nå åpner hjemmene sine for de som ikke har noe sted å bo nå. Dette ønsker jeg å ta med meg også vil jeg legge igjen alt det negative. For jeg ønsker ikke å dra med meg alt det tunge inn i et nytt år når jeg ikke trenger. Nei, det skal få lov til å ligge igjen i 2020. Jeg ønsker også å legge til en ting til i min liste over nyttårsforsett og det er:

Jeg ønsker å spre mer glede og hjelpe andre mer i 2020. Om jeg kommer over noe jeg kan gjøre for andre så vil jeg gjøre det. Spre glede, oppmerksomhet og kjærlighet skal ikke bare skje i julen, men hele året. Så jeg vil prøve å finne nye måter å spre glede og hjelpe så godt jeg kan. Det er ikke så enkelt nå i corona, men jeg jeg vil allikevel prøve å finne på noe. Ikke for å få noe tilbake, men fordi jeg rett og slett har lyst til å bli et enda bedre menneske.

Også må jeg også ta med denne hendelsen jeg hadde tidligere på dagen. For når folk blir evakuert og hentet så kan de ikke ta med seg hunder og katter (leste jeg). Så når jeg plutselig hørte et bjeff utenfor så hoppet jeg opp fra sofaen og kikket ut av vinduet. Jeg løp inn på soverommet for å se om jeg så noe der, men jeg så ingenting. Derfor bestemte jeg meg for å slenge på meg en tykk genser og kikke litt rundt i gaten her. Dessverre var det ikke noen av de hundene og det fikk hjertet mitt til å synke. Jeg hadde virkelig håpet at en av hundene kunne bli funnet og kommet seg til eieren fordi jeg vet at hvis jeg hadde mistet min hund så ville jeg ikke fått fred før jeg hadde funnet den. Jeg vet ikke om noen av hundene har blitt funnet dessverre, men jeg håper de kommer frem til eierne i god behold. Bor du i Gjerdrum så hold øynene åpne for hunder, men også katter (bare ikke plukk opp kattene med mindre du vet at det er en av de som er savnet).

Følg bloggen min på facebook HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg