Ansvar og økonomi

Det ble ikke søvn i natt og jeg måtte faktisk bruke dagen på å sove. Da går det jo bort noen timer og man føler seg ikke så kvikk som man skulle ønske. Heldigvis hadde jeg penger på kontoen så da bestilte vi pizza fra mitt nye yndlingsted her. De har utrolig gode italienske pizzaer med mye smak og bare helt perfekte rett og slett. Jeg elsker dem. MEN man kan jo ikke spise sånn mat hver dag. Da kommer jeg til å bli like stor som jeg var før og det har jeg ikke veldig lyst til. Så i morgen får jeg prøve å lage noe her hjemme. Forhåpentligvis får jeg meg litt søvn i natt. 

Men jeg må jo si det var godt å kunne slippe og lage noe akkurat i dag. Jeg har egentlig mer enn nok med å følge med på TV og det er ikke alltid jeg klarer det engang. I dag er faktisk litt ekstra kjipt fordi jeg fikk inn penger i dag og så når man har handlet inn mat, betalt regninger og p-piller så er man blakk. Sånn er nå voksenlivet. At nav mener at disse pengene skal dekke alt fra mat til klær og transport, tannlege, psykolog osv er jo bare helt sjukt, men jeg gjør så godt jeg kan. Ikke noen regninger som har vært ubetalt enda så jeg er egentlig ganske flink med penger føler jeg. Nå får vel mamma sjokk når jeg skriver det, men jeg føler faktisk jeg har blitt veldig flink til å ta ansvar for egen økonomi i det siste. Jeg har jo alltid elsket å handle klær og surr, men nå bruker jeg faktisk pengene mine fornuftig. Det er noe jeg er ganske stolt av. Tar ansvar og gjør det en voksen må gjøre for å få ting til å gå rundt. For 2 år siden hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å være så flink til å ta ansvar, bruke pengene fornuftig, ta telefonen når noen ringer, betale mine egne regninger. Altså hele min verden ble så mye bedre når jeg ikke hadde xen mer. Jeg klarer jo å ordne opp i ting selv, jeg ser jo det nå. Hva så om man må gjøre ting man ikke liker og man sitter med en stor klump i magen av og til. Sånn er det å være voksen og endelig føler jeg meg som en også. Å ta ansvar for sin egen helse og økonomi er et stort steg fra der jeg var før 2 år siden. Så jeg må jo si jeg er ganske stolt av meg selv og hvor langt jeg egentlig har kommet på denne tiden. Dette går virkelig rette veien og det gjør meg utrolig glad. Selvom jeg sitter her utslitt og blakk så har jeg hvertfall alt under kontroll. Da er det egentlig bare å fortsette og jobbe med seg selv og bli et enda bedre menneske. Ingenting er bedre enn det!

Jeg har jo vært voksen en god stund og man skulle jo tro at jeg hadde hatt mye ansvar og regninger en god stund, men det som har vært et problem for meg i lang tid er at jeg hadde en samboer som tok seg av alt av økonomi og jeg betalte egentlig bare mat. Jeg hadde det jo på en måte ganske greit (hvertfall økonomisk) så jeg fikk aldri den smakebiten av å måtte betale regninger og ikke ha noe penger igjen til shopping og mcern. I tillegg har jeg jo ei utrolig snill venninne som spanderte mye osv. Så jeg satt jo godt i det når jeg først skulle begynne livet mitt. Jeg betalte min første regning på nettbanken i fjor. Det var også først da jeg fikk nettbank fordi jeg har aldri vært nødt til å ha det. Jeg tok alltid ut pengene mine og hadde de i lommeboka. Når jeg ser tilbake på hvordan jeg levde da og hvordan jeg lever nå så må jeg bare le og riste på hodet. Jeg var jo absolutt ikke voksen nok til å bo for meg selv. Det hjalp jo ikke akkurat å bo med en “tøffel” som bare betalte alt. Nei, jeg er veldig glad for at jeg har kommet i gang med voksenlivet. Bedre sent enn aldri! Jeg blir bare så flau over meg selv, at jeg kunne la det gå så langt. Man lærer jo ikke noe av ansvar når man lar noen andre betale alt. Jeg vil aldri ha det sånn igjen for det føles ikke noe bra! Samtidig som jeg er veldig glad for at jeg ikke stod å betalte på lånet hans for det hadde vært penger jeg aldri hadde fått igjen. Men jeg håper at en dag vil jeg kunne betale mitt eget huslån. Det er faktisk et av mine mål. Også håper jeg det skjer før jeg er 40 år. Så da er det bare å spare! Ei krone kan fort bli en million.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg