Har du noen gang prøvd å bake med gresskarfrø? Det er så utrolig godt. Det gir en veldig unik smak til bakevarer. Jeg anbefaler virkelig å prøve det. Så her får dere en veldig god oppskrift for dere som er nysgjerrige på hvordan det smaker eller bare leter etter en god oppskrift på nydelige rundstykker.
Du trenger:
1pk gjær
4dl lunkent vann
2ts salt
2ts cummin
½ss honning (du kan bruke sirup)
150g rugmel
2ss olivenolje
2½dl gresskarfrø
300g hvetemel
Slik gjør du:
Rør ut gjær i lunkent vann (spiller ingen rolle om det er fersk eller tørr gjær).
Ha i salt, cummin, honning, rugmel, olje og grovhakkede gresskarfrø.
Tilsett hvetemel og elt deigen til den er smidig.
Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter eller la den heve 1t på benken. Begge deler fungerer. Om du har den i kjøleskapet skal den stå 30 minutter på benken etterpå.
Del deigen i like store biter. Her kommer det helt an på deig, hvor store rundstykker du vil ha. Så legger du dem bare til heving I 30-45 minutter.
Denne deigen passer også perfekt til å lage baguetter. Da deler du deigen i 3 og former dem til lange pølser. La dem heve 30-60 minutter.
Pensle med vann og stek midt i ovnen på 225°c i ca. 15 minutter. (Baguetter stekes i ca. 20 minutter)
Avkjøl på rist. Disse kan også fryses om du ønsker det, men er selvfølgelig best ferske.