Disse var så luftige og utrolig gode. De var også veldig mektige, så det holdt med 1 slik til frokost for meg. Jeg kommer definitivt til å lage flere av disse. Hvertfall når sommeren kommer og jeg kan gå lange turer. Dette blir jo perfekt turmat! Så her kommer oppskrift dere kan kose dere med.
Du trenger:
1pk tørrgjær
6dl vann
75g smør/2ss olje
2ts salt
2ss sirup
3dl sammalt hvete finmalt
3dl sammalt rugmel finmalt
8-9dl hvetemel
Slik gjør du:
Ha lunkent vann og gjær i en bolle. La det stå i 30 sekunder.
Tilsett resten av ingrediensene, men ha i hvetemel litt etter litt sånn at du ikke har i for mye.
Bland dette godt sammen.
Sett til heving i 30 minutter.
Kjevle ut, men la deigen ha litt tykkelse.
Trykk ut sirkler og legg på bakekledd stekeplate. Jeg hadde 5 stk på platen.
La de heve i 30 minutter.
Pensle med egg sammenvispet egg og gjerne med 1 ss melk i. Er du veganer eller lignende kan dette sløyfes.
Stekes midt i ovnen på 200°c i 10 minutter.
Avkjøl og nyt luftige, grove tekaker med ditt favorittpålegg. Bare Skjær dem opp som et rundstykke og legg pålegg på. Eller du kan legge pålegg i midten og legge den sammen.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube
Hvor mange grove tekaker er denne deigen til ?
Jeg tror detblir ca. 12. Kommer an på hvor store man lager de.
Takk for svar 😊
Bare hyggelig 🙂