Oppskrift: Polarbrød hvete

Om du har fulgt bloggen en stund så har du sikkert sett at jeg har lagd polarbrød før, men disse er litt annerledes. Først og fremst har vi kuttet ut vanlig melk. Jeg bruker ikke melk til verken å drikke, til matlaging eller i bakst. For meg var det et enkelt valg, men om du heller vil bruke vanlig melk så går det selvfølgelig an. Allikevel vil jeg si at baksten blir minst like bra med mandelmelk. Så her kommer min lille vri på oppskriften.

Du trenger:

1pk tørrgjær

2dl glovarmt vann

3dl mandelmelk

2ss smør

½dl mørk sirup

1½ts salt

6dl sammalt hvete finmalt

7dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha vann, melk og gjær i en bolle og la det stå i 2 minutter.

Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen.

La deigen heve i 30 minutter.

Del deigen i 16 like biter.

Kjevle dem flate (ca. 1 cm tykk).

Lag hull i dem med en gaffel eller noe annet.

La dem heve i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 250°c i 5-6 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips! Om du ønsker at dem skal smake ferskt så legger du dem i fryseren etter å ha avkjølt dem helt. Så tar du kun opp de du trenger til f.eks frokost. Da smaker de aller best.

Om du ikke vil gå glipp av noen oppskrifter så burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med de andre linkene. Og du vil ikke gå glipp av alt jeg har planlagt for resten av året. Det kommer til å bli mye godt fremover.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg