2 tips til julefat

Har du lyst til å be gjester, men ikke stå på kjøkkenet i flere timer for å lage f.eks ribbe eller pinnekjøtt? Da har jeg det perfekte tipset til deg. For hvis man ber folk i julen så trenger man jo ikke servere en stor middag. Det kan jo være like koselig med noe lite og lett. Så i dette innlegget skal jeg komme med noen tips til hvordan du kan servere noe helt enkelt, men gjøre det fint. Jeg personlig syns det er veldig koselig når man kan servere noe annet enn bare kaker, men det er jo ikke alltid man orker å stå så lenge på kjøkkenet. Julefat er jo derimot noe man alltid har tid til å sette sammen. Enten du vil ha ost og kjeks eller spekemat. Så her kommer et par måter du kan legge opp et flott julefat når du skal invitere gjester. Gjerne med et glass vin.

Først har vi den nydelige kransen som du kan legge på det du har lyst til. Jeg valgte å gå for litt rødvinspølse, spekeskinke og ost. Også la jeg på litt agurk og druer som passer fekt til osten hvertfall. Så er det bare å servere den kjeksen du syns er best. Denne gangen la jeg på Ritz og den smakte nydelig til spekeskinke. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Man kan jo kutte ost i terninger og legge rundt også. Eller kanskje du er mer glad i grønnsaker og frukt. Denne idéen fungerer jo til det meste. Man trenger jo ikke ost/spekemat og kjeks for å lage et nydelig julefat. Dette er bare et eksempel.

Et annet eksempel er juletreet. Igjen er det jo opp til hver enkelt hva man vil legge på fatet. Denne gangen valgte jeg rødvinspølse, druer, spekespinke og tomater med ritzkjeks. Jeg la også på noen falske grankvister, men rosmarin fungerer jo like bra. Her er det bare å bruke fantasien. Uansett er det jo koselig når man kan legge opp et fat slik når man inviterer gjester på noe godt i julen.

Har du lyst på flere spennende og fine tips til julematen og masse fine oppskrifter? Da burde du følge bloggen på facebook. Du finner linkern til bloggens facebookgruppe under her. Det kommer masse oppskrifter fremover som du ikke vil gå glipp av. Du kan også finne oppskriftene fra i fjor HER og det andre innlegg HER. For jeg bakte jo masse da også. Så hvis du ikke vil gå glipp av de neste oppskriftene så gjelder det å følge med på bloggen. Samme gjelder youtubekanalen min som du også finner link til under her. Masse juleinnhold og mye å se frem til om du er like glad i julen som meg. Ikke gå glipp av alt det spennende som skjer på bloggen og youtube.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. Du verden så fint – nesten kunstverket. Det er mange fine farger på grønnsaker så det er mye pynt i det.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg