Mandelflarn med oppskrift

Formiddagen i dag gikk til å bake litt igjen. Jeg lagde en dobbel oppskrift av mandelflarn. Jeg hakket mandlene for hånd så det i seg selv tok jo en liten stund. Jeg hadde kjøpt inn en god del mer mandler enn jeg trengte, men da går det jo an å bruke mandlene til andre ting evt. Vi får se hva jeg finner på. Jeg brukte hvertfall de hakkede mandlene med smør, hvetemel, sukker og fløte. Det smeltet sammen i en kjele til det ble en røre. Jeg tok ca. 1 teskje røre for hver mandelflarn og la 6 stk på plata med godt mellomrom. Så stekte jeg dem i ovnen på 150°c til de fikk en gylden farge med brun kant. Siden jeg ikke hadde noe som kunne forme dem som tacoskjell og ville gjøre så de ikke tok så stor plass i boksen så rullet jeg dem. Til slutt ble dem slik som på bildet under.

Jeg ble veldig fornøyd med både form, størrelse, farge og smak. Jeg vil derfor dele oppskriften med dere så dere som vil kan lage slike hjemme.

Alt du trenger er en sleiv, kjele og 2 teskjeer. I tilleg må du ha en vekt, fjøl og kniv.

Til en enkel oppskrift
Vei opp 100g mandler
Finhakk mandlene med en kniv.
Vei opp 100g sukker, 100g meierismør (eller margarin som jeg brukte), 4ss fløte og 2 ss hvetemel. Ha alt i en kjele og smelt det sammen til ei røre.

Bruk 2 teskjeer til å ta røre med og fordel 6 små klumper med røre på et brett. Stek i ovnen til de får en fin brunfarge rundt kantene. De skal ikke være helt brune for da får dem ikke den seige og gode konsistensen dem skal ha. Du kan enten ha dem flate eller du kan forme dem med f.eks et kosteskaft. Dette er helt opp til deg. Når dem er kalde kan du pakke dem i en kakeboks og nytes når du ønsker det.

Jeg syns dette er en ganske grei oppskrift å følge og syns de smaker utrolig godt. Det er akkurat slik mamma pleide å lage så jeg ble veldig fornøyd!

Jeg kommer nok ikke til å lage så veldig mye mer nå. Vi har en god del småkaker til jul og det skal jo spises også.

I morgen har jeg og venninna mi planer så vi får se hva vi får gjort da. Planen var å begynne smått med julegaver, men vi får se hva det blir til.  Det er jo ikke veldig lenge til julaften så det kan jo hende vi setter oss ned med et eller annet. Planene er ikke akkurat satt for noe spesielt. Vi tar det på sparket. Formen min har ikke vært helt på topp i dag så jeg får ta det litt med ro nå sånn at jeg er klar for morgendagen. Psyken går litt opp og ned så da får man ta litt meg-tid.

Hva syns du om mandelflarnene?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg