til dere som ønsker å blogge

Det er ganske moro å tenke at man kan tjene penger på å blogge, men slikt tar tid og ikke alle kommer så langt. Personlig syns jeg ikke det bør handle om det om man skal starte å blogge. Først og fremst fordi det vil ødelegge motivasjonen til å blogge og det er ikke sunt å hele tiden måtte tenke på følgere, kommentarer og sponsorer. En blogg burde handle om lidenskap for skriving og formidling av temaer man brenner for. I dette innlegget skal jeg gi dere noen tips til hva som har fått meg til å holde på å blogge så lenge og hva jeg syns er viktig å ha med i en bra blogg. For det har blitt veldig mye fokus på toppbloggere og hva de driver med. Jeg hører stadig at dem får spørsmål om hva de tjener og hva dem får ut av å ha sponsorer, men det er så utrolig mye mer ved en blogg. Jeg tjener ikke på bloggen, men jeg har masse motivasjon og glede av bloggen allikevel. Så her får dere noen tipps og råd fra meg som dere kan ta med videre.

1. slik henter du motivasjon til å blogge hver dag. Jeg mener at vis du skal ha en bra blogg så burde du være glad i å skrive. Du bør være flink til å finne skrivefeil og bruke tid til å lese igjennom innleggene dine før du poster dem så du kan rett på feil, for det er veldig fort gjort. For å få motivasjon til å skrive hver dag så må du vite hvordan blogg du ønsker å ha og hva du vil dele. I starten kan det være vanskelig å finne ut av hva man ønsker med bloggen. Jeg tror ikke alle vet hvor mye jobb det er å ha en blogg og skrive gode innlegg hver dag, men jeg tror absolutt hvem som helst kan ha en god blogg om dem setter seg inn for det. Husk at bloggen skal være gøy og det er der du får motivasjon. Hadde ikke jeg syns det var gøy å skrive og ta bilder så hadde nok ikke bloggen vært så aktiv heller. Så motivasjonen kommer egentlig av seg selv om man liker å skrive.

2. dette bør bloggen inneholde. Når du starter en blogg så sett deg ned og tenk nøye igjennom hva du ønsker at bloggen skal hete, hva du skal poste der og hva du liker å gjøre. For om du er glad i å bake så er jo en bakeblogg perfekt. Hobby og blogg passer perfekt sammen. Da kan du dele bilder av ting du har gjort og oppskrifter/fremgangsmåte. Shopper du mye så kan du jo ha hovedfokuset på innkjøp og outfits. En blogg skal vise hvem du er som person og det syns jeg er veldig viktig. Ikke alle vil dele alt av seg selv så om du har en dårlig dag eller ikke har fått gjort noe av dine hobbyer så går det ann å lage et innlegg om noe du ikke har publisert på bloggen før. i tillegg finnes det jo challenger og andre ting du kan skrive om. Det skjer ikke noe i livet mitt hver dag og da bruker jeg gjerne andre ting å fylle på bloggen, men det må passe for meg og ikke noe man har tatt fra en annen bloggere. Bruk dine egne ord og erfaringer når du skriver et blogginnlegg som ikke handler om dagen din og slikt. I tillegg syns jeg det er viktig med en bra overskrift som forteller om hva man skriver om. Bilder syns jeg også er veldig viktig å få med så det ser litt penere ut og ikke bare blir tekst. Ha en ryddig og ren blogg så det ikke er vanskelig for lesere å finne frem og lese blogginnleggene dine.

3. Gjør det KUN vis du syns det er gøy. Blogging er ikke for alle og kanskje det heller er mer spennende å lese blogg, men vis du ikke er sikker så kan du begynne med å skrive i et Word dokument f.eks. Om du liker å blogge så kan du blogge flere ganger om dagen eller kanskje bare en gang i uka. Du bestemmer selv når du skal poste et innlegg. Blogging må være gøy for å få en bra blogg som folk vil lese.

Jeg har aldri tenkt at jeg kommer til å havne på topplista over mest leste blogger i Norge. Jeg tenker at vis det skjer så er det veldig spennende, men å gå rundt å tenke på hvordan det ville vært og hvor mye jeg ville tjent osv. er ikke noe som surrer i hodet mitt. Bloggen min er kun for å dele mine tanker, opplevelser, bilder osv. og jeg vil ikke begynne å tenke på noe annet. Når motivasjonen og gleden med å blogge forsvinner så er jo ikke bloggen noe mer og det vil jeg ikke ødelegge. Akkurat nå er jeg fornøyd for hver eneste leser, kommentar og deling. Jeg er fornøyd med hvordan bloggen min har vokst og forandret seg. Jeg har lært masse ved å lese andre blogger og se tilbake på tidligere innlegg. Bloggen min har vokst med meg og det er veldig spennende å se. Jeg ville ikke hatt bloggen min på noe annen måte.

Hva syn du en blogg må ha for at du skal lese den og er du enig med det jeg har skrevet ovenfor?

2 kommentarer
    1. Fint å vite at når vi blir flytta over til den andre løsningen så vil ting sprike litt mer. Ant lesere vil ikke telle på samme måte som før, ant kommentarer har vel aldri hatt noe særlig å si :-)) Det viktigste er som du sier at en trives med bloggen sin uansett om en får noen kroner for det eller ikke :-)) Håper du har en finfin søndag :-))

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg