Krumkaker med bilder og oppskrift

Nå fikk jeg endelig låne krumkakejernet av mamma og gubben har vært så snill å kjøpe klype. krumkakejern er egentlig noe vi burde hatt, men så koster det jo litt da. så en stor takk til mamma som er så snill å låne meg sitt. nå har jeg fylt en stor boks med vanlige krumkaker også fikk jeg lagd noen søte skåler i tillegg. det er ikke mangel på lyst som får meg til å stoppe der, men mangel på kakebokser så jeg må jo ut å handle flere etter hvert. om det blir flere krumkaker før jeg må levere det tilbake får jeg vel bare vente og se. det har hvertfall blitt mange gode krumkaker som falt i smak for gubben. til og med bikkja fikk en liten smakebit og det var såå godt, men nå skal jo ikke bikkjer ha så mye sånt så det ble jo bare en liten bit på han. godkjent! har du lagd krumkaker før? det er min favoritt julekake av alle. den kan spises akkurat som den er eller fylles med krem/multekrem. skålene jeg lagde kan brukes til iskrem. det ville vært moro å lage egen iskrem til disse hjemmelagde krumkakene, men jeg tror det blir butikkiskrem denne gangen.

jeg måtte jo ta noen bilder av det ferdige resultatet. under ser dere bilde av de vanlige og skålene.

Oppskrift
smelt 125g smør i en kjele.
pisk 2 egg og 125g sukker til en luftig eggedosis.
vend inn 90g hvetemel, 100g potetmel, 1ts vaniljesukker, det smeltede smøret og 4 ss vann.
la røren stå i 2-3t i kjøleskapet.

når du har varmet jernet bruker du 2 spiseskjeer for å få litt røre i krumkakejernet. stekes gylne og rulles med klype eller puttes i et glass for å forme dem slik du ønsker mens dem er glovarme. her gjelder det å være rask, men det er egentlig ganske lett når du får dreisen på det.

Hvilken form likte du best?

4 kommentarer

Siste innlegg