tomater i hagen

det har vært en lang og hard vei for alle tomatplantene mine, men det har jo også gått veldig bra med de som har overlevd helt til nå. jeg har tatt godt vare på de jeg har igjen etter at sola nesten tok kverken på alt jeg hadde. takk og lov for at gubben fant et drivhus på finn eller så hadde nok alt vært tapt! jeg hadde jo aldri i livet hatt plass til alle tomatplantene inne i huset. de trenger jo sollys. alt kan jo ikke stå i vinduskarmen akkurat. nei, heldigvis fant vi en løsning som reddet så utrolig mange tomatplanter. nå lever de et flott liv og de koser seg masse både inne i drivhuset og ute i skyggen. ja, for vi har jo fått mer skygge nå som uteplassen har vegger! det er så utrolig flott å se at alt begynner å ordne seg her. uten tomatplantene så ville det nok ikke vært like moro å fortsette med dyrking. jeg tror det egentlig låste opp en ny hobby/lidenskap når jeg berget så mye av det som stod i solsteika. for det var helt greit å holde på i starten med å så frøene, men så dabbet det litt av da solen holdt på å ta alt sammen. jeg var helt knust og hadde gitt opp helt til vi hentet det drivhuset og jeg fikk den geniale ideen om å flytte alt inn dit til det hadde kommet seg. og gjett om det har kommet seg. det var et par at tomatplantene som nesten tok over drivhuset så nå har jeg flyttet ut et par av dem i skyggen og det har faktisk gått helt fint. jeg har holdt et øye med dem sånn for sikkerhet skyld, men det ser ikke ut som jeg trenger det. selv i denne varmen så klarer de seg helt fint. så jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder jeg nettopp har tatt. her er tomatplantene som engang bare var noen små frø og en liten idè i hodet mitt.

dette er de tomatplantene som står ute. jeg har en potte og et stativ/bord. til sammen har jeg 5 tomatplanter ute. det kan hende jeg flytter 1 til ut, men vi får se hvordan det går med den største tomatplanten først. om den får tomater så skal den andre også få kjenne vinden i bladene og solen på tomatene.


den som står i potte er fra et frø i den halve tomaten jeg gravde ned. jeg trodde først at det ikke kom til å gå fordi det hadde råtnet og det tok så lang tid før det spiret, men jammen fikk jeg en stor overraskelse. denne tomatplanten er jo diger! jeg gleder meg til å se hvordan tomatene ser ut.


på bildet over ser du tomaten som henger på den tomatplanten som muligens kommer ut av drivhuset. denne prøver jeg å være veldig forsiktig med siden den har en såpass stor tomat, men der den står nå så får den ikke noe særlig sol så jeg tror den ville klart seg mye bedre ute egentlig. vi får se når gubben har blitt ferdig med uteplassen om denne tomatplanten kommer ut eller om jeg bare flytter den til solsiden av drivhuset.


på bildene over ser dere små tomater. dette er også fra frø og disse var jeg helt sikker på at jeg ikke klarte å redde. de var tørre og der tomatene nå henger var stilkene så harde og tørre at vis man bøyde dem så knakk de. jeg trodde ikke det var noe håp, men allikevel reddet jeg 5 tomatplanter for å se om det var noe håp. jeg ville jo ikke kaste dem før jeg i det minste hadde prøvd. nå lever de ikke bare, de storkoser seg! som dere ser så kommer det ganske mange tomater her også. vi får håpe det ikke er lenge til før de er modne. jeg kan nesten ikke vente med å smake dem. også måtte jeg jo pynte litt oppi tomatbedet så da fikk disse 2 figurene komme inn i drivhuset. jeg syns de passet utrolig bra der jeg. så kan dem passe på tomatene. jeg håper bare ikke de spiser dem.


for dere som har fulgt med en stund nå vet jo at jeg og gubben kjøpte noen planter på plantasjen for noen måneder siden. bl.a kjøpte vi en søt, liten tomatplante som skulle få noen søte, saftige, små tomater. vel, jeg trodde virkelig ikke den lille planta ville overta hele minidrivhuset vi hadde først, men det gjorde den. vi stablet opp med pallekarmer siden den vokste opp i taket hele tiden. nå står denne planta inni drivhuset og hadde det ikke vært for at jeg har tvinnet disse skyhøye stilkene nedover så ville den nok ha tatt over dette drivhuset også. og dere vil ikke tro hvor mange tomater som kommer på denne planten. jeg trodde seriøst ikke det var mulig! det er jo bare bra at det kommer mange tomater, men den blomstrer hele tiden og den stopper aldri å få flere tomater. det er helt sprøtt! det stod at den kunne bli opp til 1,5-2 meter høy, men hadde jeg tatt ut disse stilkene så er jeg helt sikker på at den er høyere enn broren min (og det sier litt for dem som vet hvem han er). hva i alle dager har jeg gitt denne planten. det føles egentlig som en av de plantene på skrekkfilmer som tar over hele huset og bare vokser og vokser. jeg sier ikke nei takk til MASSE tomater, men jeg håper det er nok plass i pallekarmen til å holde denne på plass.

så hva syns dere? fikk dere lyst til å dyrke/kjøpe tomatplante nå?

jeg kan i allefall si at vis du skaffer deg tomatplante så er du hekta! å se denne prosessen og se at de har blitt så store er rett og slett fantastisk! jeg håper dere som har fulgt med også syns det er like spennende som meg. følg med videre så skal dere få se hvordan de andre plantene ser ut nå.

8 kommentarer
    1. Da jeg var ung og bodde i Oslo, hadde vi en diger terrasse i blokka. Og der sådde jeg tomatfrø i potter. Bare for gøy. Det ble så mye tomater at det var til å spy av. Du skjønner; jeg kan ikke fordra tomater med mindre de kalles ketchup eller tomatpuré..hehe. Men han jeg var gift med, spiste tomater til de nesten grodde ut av ørene hans.

    2. hehe hadde jo gått ann å lage tomatsuppe fra bjnnen av da? 🙂 men bra han spiste det da. det kan fort bli mange tomatplanter om man tar oppi mange frø. en tomatplante gir jo en del tomamter.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg