En avslappende dag

Etter gåradagens arbeidsdag har det vært godt å bare slappe av og nyte søndagen. Så jeg og gubben satt oss ned ved matbordet og hadde en skikkelig koselig frokost. Etter frokosten slappet vi egentlig bare av i sofaen, var ute med bikkja og litt sånn forskjelig. Det er godt å bare ta det litt rolig av og til, syns jeg. Jeg kommer nok ikke til å sitte her i hele dag, men jeg skal hvertfall ikke stresse med noe som helst.

Gubben derimot fikk plutselig lyst til å rive mursteinflisene som har vært bak der peisen engang stod. Nå skal alt rives og tettes, så skal vi heller istallere varmepumpe. Vi sparer for harde livet her. I mellomtiden har vi jo varmeovner som står på så det ikke skal være så kaldt her. Det er nok noen som tenker nå at det er “bare” å ta det på avbetaling eller bruke mastercard for å kjøpe varmepumpe, men her i huset liker vi å betale for det vi skal ha og slippe å ha gjeld som må betales ned over lengre tid. Det eneste som er gjeld på her er selve huset. Det er litt vanskelig å spare opp så mye penger, men ikke umulig…

Uansett! Gubben satte i gang med et nytt prosjekt. Jeg aner ike hvot lang tid han mener at dette skal ta, mrn det er faktisk ganske deilig å se at mursteinsflisene forsvinner. Nå har ikke vi peis og har heller ikke planer om å sette inn en, men vis vi skulle hatt det så er jo ikke disse flisene lov å ha uansett. De er faktisk ikke så veldig trygge å ha rundg peisen. Godt å bli kvitt det hvertfall!!

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg ikke hjelper gubben med dette og det skal jeg si dere. Han er veldig glad i å ha noe å gjøre og dette er jo perfekt for han å pusle med. Han liker å rive/ødelegge ting. Å bygge opp igjen er ikke alltid like morsomt, men han får det til og sluttresultatet blir nok superfint! Jeg gleder meg til å se hvordan det blir her når veggen ikke lenger er rød murstein med noen mørke inni mellom, men faktisk en farge. Det blir nok hvit vegg siden vi har hvite lister og vi trenger litt mer lys i stua. Også kanskje jeg kan få kjøpt meg norn veggklistremerker å ha der. Nå skal det jo ikke varme i pipa så da kan det bli ganske stilig!

I mellomtiden kan jeg og bikkja ligge å slappe av i sofaen. Etterhvert skal jeg også begynne på middagen.

Jeg tror dette kommer til å bli en fin dag. Til tross for alt bråket gubben lager, men deh må jo til vis mursteinflisene skal ned!

Jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve å bake eplekake i dag, men vi får se hva jeg orker. Det hadde jo smakt godt med et stykke eplekake etter middagen. Tror kanskje jeg må starte å bake så har jeg noe å gjøre også!

Har du varmepumpe eller bruker du peis?

4 kommentarer

Siste innlegg