Horn er noe av det beste jeg vet, men det er faktisk ikke noe jeg har lagd. Vel, jeg har bakt fylte horn mange ganger, men aldri horn uten noe. Så det prøvde jeg nå og de ble utrolig gode og veldig fine. Så denne oppskriften ble jeg veldig fornøyd med. Om du ønsker å bake horn så burde du scrolle nedover for en helt nydelig oppskrift. Ser dem ikke gode ut kanskje?
Oppskrift for ca. 8 horn
Du trenger:
3dl vann
1pk tørrgjær
1ss sukker
1ts salt
5dl hvetemel
Slik gjør du:
Ha varmt vann (ca. 40°c) og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst.
Tilsett tørrgjær og la det stå i 3 minutter.
Bland inn hvetemel og salt til du har en deig som er lett å jobbe med og ikke sitter fast i bollen.
La deigen heve i 20-30 minutter (til deigen er dobbelt så stor).
Kjevle deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å kutte “pizzastykker”.
Ta hver trekant og rull (fra den brede siden og ned til den spisse siden), bøy den litt slik at du får et horn.
Pensle med vann og dryss valmuefrø.
La dem heve i 15-20 minutter, men ikke for lenge fordi da faller dem sammen.
Stekes midt i ovnen på 200°c i ca. 15 minutter.
Avkjøl på rist.
De kan fryses om du ikke skal bruke alle hornene samme dag/dagen etter. Anbefaler det for at dem ikke skal bli tørre.
Og slik lager du altså horn. Utrolig gode enten det er til frokost, på tur eller i matpakka.
Om du ønsker flere oppskrifter bør du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Da får du med deg alt av oppskrifter på både middag, bakst og drikke. Og det blir det masse av fremover. Så følg med om du ikke vil gå glipp av noe.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube