Oppskrift: Kneip

Jeg har bakt et helt sinnsykt godt brød nå. Har du lyst til å prøve ut denne oppskriften? Da burde du følge med. For jeg deler den med dere her. Bare scroll litt lengre ned så finner du den. Dette må du bare prøve. Det smaker helt fantastisk.

Du trenger:

1,25dl sammalt rug grovmalt

2,5dl glovarmt vann

1,25dl lunkent vann

1pk tørrgjær

2,5dl sammalt hvete finmalt

1ts salt

1ss sirup

2,5dl hvetemel

Slik gjør du:

Bland sammalt rug grovmalt og 2,5dl glovarmt vann. Sett det til siden.

Ha tørrgjær og vann i en bolle.

Tilsett halvparten av sammalt hvete finmalt og bland det sammen.

Sett det til side i 30 minutter, til rug og vannblandingen har trukket inn og er avkjølt.

Bland de 2 sammen.

Tilsett resten og bland det godt.

Legg deigen i en oljesmurt bolle og vend deigen i oljen slik at den er helt innsmurt.

La deigen heve i 30 minutter.

Form deigen forsiktig til en ball og rull den til et brød.

Plasser brødet på et stekebrett med bakepapir og la det heve i 20 minutter til.

Pensle.

Snitt brødet og dryss over litt rugmel.

Varm opp ovnen til 225°c med en liten ildfast form med vann nederst i ovnen på en rist.

Stek brødet i 30 minutter.

Avkjøl helt på rist og nyt.

For flere nydelige oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Kun der legger jeg ut alt av oppskrifter. Både på mat, drikke og kaker. Linken finner du under her spennende med linker til andre steder på nettet du finner meg. Du vil ikke gå glipp av alle de gode oppskriftene som kommer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg