Planteoppdatering

Da var det fredag igjen og i dag skjer det mye på bloggen, men nå skal dere først og fremst få se hvordan det går med alle plantene. Også har jeg lyst til å fortelle dere at det kommer 2 nye planter. Altså når Plantasjen først har rabatt på planter så kan jeg jo ikke la være å kjøpe et par. Vel, hvertfall ikke når jeg har litt ekstra penger. Disse plantene får dere se når de kommer og  fremover i planteoppdateringer. Jeg tenkte det kunne være fint med noe ekstra nå som det nesten bare er tomatplanter her. Så det gleder jeg meg veldig til å få, men akkurat nå skal dere få se de plantene som stortrives her hos meg.

Rød Cherrytomat: Disse har jo virkelig kommet langt. Nå kommer det masse tomater hele tiden. Og de er kjempe gode. Jeg har brukt dem både i mat og til snacks. Det er allikevel litt rart at dem er busktomater også har dem blitt så høye. Nå er ikke disse noe match for de andre jeg har, men allikevel trodde jeg aldri de kom til å bli så flotte som de er nå. De stortrives hvertfall her hos meg, i vinduskarmen. Det er sikkert! Bare se så flotte de er. Utenom de skadene de har fått fra solen så er dem jo perfekte.

Gul Cherrytomat: Tro det eller ei, men dette er faktisk busktomater. Akkurat den samme typen som de med røde tomater. Så hva det har vært i vannet dems begynner jeg virkelig å lure på. De er jo dobbelt så høye som det de egentlig skal være. Altså jeg kan ikke si at jeg klager på det, men det er helt vilt. Denne gangen kan jeg hvertfall ikke si at jeg ikke har klart å få høyde på cherrytomatplantene hvertfall. Det er hvertfall ingen tvil om at dem trives i vinduskarmen. Man skulle nesten tro at det var klatreplanter så mye som dem vokser. Forrige fredag rakk dem så vidt opp til taket og nå klatrer dem bortover. Kan trygt si at dette er de flotteste plantene jeg har dyrket fra frø. Nå er det bare å vente til jeg får smakt på disse nydelige tomatene.

Pæretomat: Det er som sagt ganske mange tomatplanter her. Heldigvis har jeg litt forskjellig og her er en helt annen sort som jeg virkelig håper at får tomater i løpet av sommeren. Ellers så har de jo hvertfall blitt utrolig fyldige og flotte. Jeg kommer definitivt til å så slike frø neste år også. De trives veldig godt ute og det er jeg veldig glad for. Selvom de fikk er ganske røff start ute så har dem kommet seg enormt mye. Ja, faktisk er disse pæretomatplantene mye flottere enn den jeg kjøpte for noen år tilbake og hadde i drivhus. Så jeg er derfor veldig spent på om det kommer like mange tomater på denne som det gjorde på den jeg hadde før. Vi får vel bare vente og se hvordan den utvikler seg i løpet av denne måneden.

Miniagurk: Helt til slutt har jeg også en agurkplante. Jeg tok jo alle plantene ned fra vinduet og denne var den eneste jeg fikk ned hel. Så jeg gjør mitt beste for å hjelpe denne til å få det bedre. Den hadde det ikke så godt midt i solen, men jeg håper at med litt tid ute i plastbagen så vil den kvikne til igjen. Også vet jeg det til neste år at agurkplantene skal ikke stå inne hele sommeren. De må bæres ut når sommeren har kommet for fult. Noe annet jeg har lært er å ha noe annet å støtte opp med sånn at de kan klatre rundt og ikke bruke så mye plass. Jeg mistet fort kontrollen da jeg hadde dem i vinduet. Så neste år skal jeg gjøre det annerledes. Det vil si hvis jeg velger å ha agurkplante. Nå skal jeg hvertfall gjøre alt jeg kan for at denne agurkplanten skal bli frisk igjen. Og det er egentlig bare å la den være i posen, sjekke hver dag om den viser noe tegn på forbedring og krysse fingrene for at det går bra. Akkurat nå ser den ikke så bra ut, men jeg har et lite håp om at den skal bli bra igjen. Den får ikke lov å gi opp helt ennå.

Om du ikke vil gå glipp av de nye plantene og om agurkplanten vil bli bedre så burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Da går du ikke glipp av noe. Verken innkjøp av planter/frø, oppdateringer på planter eller hva planene er fremover. Ja, også hvordan det går med blomstene mine og når jeg har kjøpt nye blomster. I tillegg er det jo mange bildedryss fra skogen nå også. Mye spennende å følge med på. Du kan også se bilder på Instagram som ikke havner på bloggen. I tillegg til youtubevideoer fra skogen og andre turer. Vil du virkelig gå glipp av alt dette?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg