endelig ferdig på kjøkkenet

da skal jeg endelig slappe litt av etter å ha styra og ordna på kjøkkenet. jepp, jeg startet dagen med å rydde og vaske. så nå er kjøkkenet ryddig og rent (mangler bare å støvsuge). det tok sin tid, men nå har jeg jo gjort ganske mye også. jeg liker å gå igjennom skapene og få ryddet litt mens jeg først skal rydde og ordne på kjøkkenet. i dag gjorde jeg nettopp det. det var rene kaoset i krydderskapet så der måtte alt ut, jeg skrubba hyllene og tømte den store tacokrydder kartongen i et glass. det var ikke så mye igjen så hvorfor ta mer plass enn det må? det samme gjorde jeg med pommes frites krydderet. vi har kjøpt en del store krydderbokser og når de er neste tomme så er det jo ingen vits å ha det lille krydderet i bunnen av boksen. da blir man kreative og bruker gamle syltetøyglass! de er jo rene og passer perfekt! jeg fikk også byttet om på noen av tingene som var i disse glassene, men flyttet i norgesglass. men nå skal ikke jeg bable om alle småting jeg gjorde. jeg tenkte egentlig at jeg skulle vise dere noe av kjøkkenet. så her får dere noen bilder.


disse glassene er så fine at jeg ikke kan gjemme dem bort i et skap så da tok jeg å fylte dem med diverse ting. valmuefrø, sesamfrø, gresskarkjerner og solsikkefrø for å være helt nøyaktig. under det lille glasset har jeg en teboks med kinamotiv. en veldig gammeldags metallboks.

som dere kanskje har skjønt så er jeg veldig glad i oppbevaringsbokser og glass. på kjøkkenet pynter de jo litt opp. og hva er vel bedre å pynte med på kjøkkenet enn mat? det skal jo uansett stå på kjøkkenet så hvorfor ikke gjøre det pent? på bildet over ser dere spagetti, oboy, kokos, ris og pasta. ja… og hostesaft + saft.

her har jeg krysseret nederst, mel osv. i midten og kakestrø, kakemix på toppen. det har irritert meg lenge at det ikke har vært orden, men nå skal jeg klare å holde det ryddig. nå har jeg hvertfall et bilde som jeg kan gå etter om systemet blir rotet til. jeg klarer å legge det der det skal, men mannfolk er mannfolk… de bare setter det inn der det er plass og ferdig med det. nå er det heldigvis jeg skal baker, lager mat og ordner på kjøkkenet for det meste så da får jeg kanskje lov til å ha systemet i fred og ro. jeg vet jeg ikke er den eneste som har det sånn og kvinner kan være like ille som mannfolka og omvendt. men de får være som de er. jeg skal ikke klage på en sånn bagatell for det er jo bare å rydde det tilbake der det skal stå og ferdig med det.

så har jeg jo de redskapene jeg bruker mest, ute i en oppbevaringskrukke. som dere kanskje ser så er jeg veldig glad i kjøkkenredskaper som er rosa. enten er det ting jeg har kjøpt selv eller så har jeg fått det av moren min som er like glad i rosa (om ikke mer) som det jeg er.

ovnen… den holder seg ren i sånn 2 dager max og så må den vaskes over. jeg skulle gjerne bare ha vasket etter å ha brukt den, men nei da. da er den jo glo varm! og når man skulle ha gjort den ren (når den har kjølt seg ned) så har man jo glemt hele komfyren og må ta det rett før man skal lage middag. det er jo så klart ikke alltid man gjør det da heller så da står den nå der til dagen etter da… men nå er den hvertfall ren og klar til bruk. i dag blir det fiskegrateng så da blir det hvertfall ikke noe ro og søl på ovnen i dag.

og kjøkkenbordet er pyntet med lys, oppbevaring til sukker osv. og salt/pepperbørser bak dem igjen. duken er noe jeg har fått fra mamma. den er så nydelig. rosa… ja, det var jo ikke akkurat noe nytt. det som ikke er rosa, det er lyseblått, svart eller hvitt!

så fant vi disse boksene på gjenbruken og de passet jo perfekt inn på kjøkkenet. for øyeblikket er det bare pynt, men jeg har lyst til å bruke det som oppbevaring av ett eller annet. noen forslag?

jeg fikk også tid til å lage en middagsliste over de 2 neste ukene. jeg hang den på fryseskapet så vet jeg hva jeg må ta ut av frysern. nå har jeg sjekket skapene så jeg vet hva vi har av mat og lagd en plan ut i fra det. det er ikke alltid nødvendig å handle en hel haug om man har mye i frysern fra før av. nå var vi å handlet i går fordi det var 10 kroners marked på spar, men de 2 neste ukene så blir det kun melk og sånt småtteri som skal kjøpes inn.

å ha en plan på hva man skal ha til middag i løpet av uka/måneden er faktisk utrolig kjekt. man bruker mye mindre penger på mat og får brukt mye man har i frysern. klart, vis det er tilbud på kylling eller pga. dato så tar man jo det med. men med en slik plan så blir det mindre fastfood og dumme middagsløsninger.

har du en middagsplan? eller kanskje fikk du lyst til å lage en etter å ha sett denne. det er jo alltid like vanskelig å finne på dagens middag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg