Urtene mine

Som dere sikkert vet så har jeg jo kjøpt inn urter. Jeg sådde ikke frø (denne gangen), men jeg skaffet med urter fra butikken. Jeg har ikke fått brukt så mye av dem, men litt. Fra MENY kjøpte jeg dill, oregano og basilikum. Dill er tydeligvis ikke lett å holde i live så den gikk til slutt i søpla etter å ha brukt den på rekebaguetter. Det er så utrolig godt med fersk dill på reker. Når jeg kjøper reker så må jeg ha fersk dill. Desverre overlever de aldri så lenge. Nå gav jeg den til og med ekstra jord, men neida. Den ville bare ikke leve. Det der må jeg virkelig lese mer om fordi det irriterer meg at den ikke overlever. Hva trenger den? Hvor stor plass må den ha? Hva gjør jeg galt?

Uansett. Jeg har hvertfall oregano og basilikum. Disse går det relativt greit med, men oreganoen har fått noen svarte blader. Jeg tenker jeg bare skal nappe de bort og se hva som skjer. Den har jeg jo fått brukt som pynt på pastaretten min (som folk hele tiden påpeker at ikke er carbonara fordi jeg bruker fløte i stedenfor egg). Det var veldig søtt, men det smakte ikke så mye av den for å være helt ærlig.

Når det kommer til basilikumen så har jeg ennå ikke fått testet den i mat, men jeg har en idé på hva jeg skal bruke den til. Jeg må bare komme så langt. Men uten å skrive så veldig mye mer så vil jeg vise dere de to urtene som er igjen her.

Som dere ser så har oreganoen noen svarte blader. Jeg har ikke kommet så langt som å finne ut av hvorfor dette skjer, men jeg får vel prøve å gjøre det i løpet av helgen. Hvis ikke det er noen av dere som vet hvorfor og vet hva jeg kan gjøre for at den skal få det bedre.

Basilikumen er hvertfall fin. Jeg syns den pynter så utrolig mye opp her. Formen på bladene, den friske fargen og alt ved den er så vakkert. Jeg håper jeg snart kan få brukt den til noe. Samtidig vil jeg ikke ødelegge den fordi den er så flott å se på, men det er jo ikke en blomst. Det er en urte og den skal brukes så jeg får vel gjøre det. Kanskje jeg gjør det i helgen. I såfall vil det komme bilde og oppskrift på bloggen.

Det var hvertfall urtene og hvordan det går med dem. Om du har en god oppskrift med en av disse urtene så kom gjerne med det i kommentarfeltet. Eller om det bare er et tips så blir jeg veldig glad for det også. Jeg er virkelig ikke flink til å bruke urter i maten, men jeg har veldig lyst til å bli det. Du kan også kommentere inne på facebooksiden til bloggen HER. Jeg blir veldig glad for tips, linker, oppskrifter osv.

4 kommentarer
    1. Basilikum er god til mye. Jeg brruker den i klare supper, og finhakket sammen med avokado, salt og pepper på skiva, og gjerne litt reker og majones på toppen, i tomatsalat, da skjærer jeg tomat i skiver og har på olivenolje, salt, pepper og finhakket basilikum. Veldig godt på pizza også, og i urtebrød 🙂

    2. Her har ikke jeg noen tips – klarer såvidt å holde i live en vanlig blomst hu da :p
      Og jeg påpekte bare det med carbonaraen som en fun fact altså, ikke som kritikk 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg