Oppsktift: Polarbrød

Polarbrød var noe jeg virkelig likte å kjøpe når jeg skulle til Sverige på handletur. Nå er jo ikke det et alternativ så jeg har hatt lyst til å prøve og bake dem selv. Det tok en stund, men endelig satt jeg i gang og det gikk faktisk overraskende bra. De ser jo ikke helt like ut, men de smakte hvertfall helt fantastisk og det er jo det viktigste. Og siden det ble suksess så har jeg lyst til å dele oppskriften med dere selvsagt. Som vanlig er det min egen oppskrift fordi jeg liker å gjøre om på de oppskriftene jeg finner på nettet. De er sikkert bra, men jeg liker allikevel å gjøre de på min måte. Så her får dere en veldig godt oppskrift på luftige polarbrød. Jeg tuller ikke når jeg sier at disse smaker bedre enn de i butikken, så mye bedre! OG… Hvis ikke dette bildet frister så vet ikke jeg.

Denne oppskriften gir deg 16 polarbrød.

Du trenger:

1pk gjær
2dl glovarmt vann
3dl melk
75g smør
½dl sirup
1½ts salt
6dl rug og hvete grovbakst
7dl hvetemel

slik gjør du:

Ha vann og melk i en bolle med gjær (enten det er tørr eller fersk gjær spiller ingen rolle).
Tilsett alt det andre og bland det godt. Pass på at smøret er godt blandet inn i deigen. Jeg pleier alltid å kappe smøret i terninger for at det skal bli lettere å blande inn (jeg gjør alt for hånd).
La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen i 16 like deler.
Trykk dem flate (ca. ½-1 cm) og legg 4 på hvert brett med bakepapir.
Stikk dem med en gaffel så du får mønsteret som vist på bildet under her. Du kan også bruke en type kjevle (som er ment for slikt) om du har det. Bare pass på at det blir hull slik polarbrød skal ha. Jeg har selv brukt gaffel fordi jeg har ikke en slik kjevle.
La dem heve i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 250°c i 6 minutter.
La dem avkjøles på rist.

Og der har du altså en veldig god oppskrift på polarbrød. Håper du syntes dette hørtes spennende ut og har lyst til å prøve. Hvis du har prøvd eller skal prøve en av oppskriftene jeg har delt her på bloggen så vil jeg gjerne høre det. Så kommenter gjerne i kommentarfeltet her på bloggen eller på facebook. Det gjør meg veldig glad når dere liker det jeg deler.

Om du ønsker å fryse dem så er det best å gjøre det med en gang de er avkjølt. Da vil dem holde seg godt og smake som ferske når du tiner dem igjen. Og det er jo veldig kjekt når man skal bake noe. For det er ikke alltid at man klarer å spise opp alt (uansett hvor gode de er), før de er ødelagt. Så det er jo et veldig godt tips jeg selv har tatt til meg. Alt som kan fryses er topp for meg hvertfall.

Følg bloggen på facebook HER så går du ikke glipp av noen oppskrifter.

cathrineruth92 på Tiktok, Instagram, Snapchat og Twitter

8 kommentarer

Siste innlegg