Oppskrift: fuccacia

Det luktet så godt i hele leiligheten da jeg bakte denne fuccaciaen. Så ikke bare er den god, men den får huset til å lukte ekstra godt også. Man kan også fint fryse den og den smaker like godt når du tiner den opp. I tillegg er den veldig god med bl.a kylling i. Bare kapp den i en passe firkant og skjær den i to, putt f.eks kylling inni og så har du en utrolig god sandwich. Så det er flere gode grunner til at du bør sette i gang å lage denne. For du kan fryse ned hele om du ikke vil ha det akkurat nå. Så her kommer en gode oppskrift til deg som ble fristet til å lage en luftig og god fuccacia.

Du trenger:

1kg hvetemel

1pk gjær

4ts salt

7,5dl vann

rosmarin

Flaksalt

olivenolje

Slik gjør du:

Bland hvetemel, salt, gjær og vann i en bolle.

Pass på at bollen er såpass stor at deigen kan heve til minimum dobbel størrelse.

Når deigen er blandet godt sammen har du litt olivenolje over, så kan du ha plast over bollen og la den stå på benken i ca. 2 timer. Deigen skal være minimum dobbelt så stor.

Ta en 20x30cm langpanne og legg et bakepapir i bunnen med greit med olivenolje på.

Hell deigen over i formen og dytt den utover slik at den dekker hele formen. Ha olivenolje over.

Legg plastfolie over formen og la den hvile i 1 time til.

Forvarm ovnen til 200°c og stek så fuccaciaen midt i ovnen i 30 minutter.

Avkjøl og nyt til f.eks en god suppe. Skal du ikke bruke den samme dag kan du kappe den i mindre stykker og fryse dem. Da kan du ta ut en og en etterhvert som du skal bruke dem.

Håper det smaker.

Følg bloggen på facebook HER om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg